Home » Branches » Kinderopvang

Kinderopvang

 

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

De kinderopvang is een branche waarin economische fluctuaties een groot effect hebben. In tijden dat het slecht gaat, komen weinig kinderen. Gaat het economisch goed, dan kiezen meer ouders voor het uitbesteden van hun kinderen aan professionele organisaties. Ook het stelsel van de wettelijke kindertoeslag heeft altijd effect. De coronacrisis is het meest recente voorbeeld. Om al deze redenen is de kinderopvang bij uitstek een branche die veel te maken heeft met groei en krimp.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor het personeel. Dit is immers de grootste kostenpost binnen de sector. De Koning Vergouwen Advocaten is vertrouwd raadgever in deze branche met oog voor de kwetsbare vertrouwensband tussen kind en leidster en de geboden pedagogische kwaliteit. Vooral op het gebied van arbeidsrecht staan wij veel organisaties bij, maar ook andere rechtsgebieden kunnen rekenen op goed advies. Maatwerk is immers geboden bij een bedrijfstak met zoveel belangen.

Niet toevallig hebben wij een mantelovereenkomst met de werkgeversorganisatie in de Kinderopvang, de Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang, én de welzijn, Sociaal Werk Nederland. Ook op het gebied van Good Governance in de kinderopvang – het op orde brengen van structuren van medezeggenschap en een verantwoorde salariëring van bestuurders – bestaat een grote gelijkenis met de gestelde normen in de welzijnssector.

Neem bij vragen gerust contact op met Charlotte Koopman, Chantal de Blaeij, Dorien Zwart of één van onze andere specialisten.

Lees hier relevante blogs:
Extra kosten kinderopvang tijdens lockdownSluiting kinderopvang door personeelstekort: overmacht? / 3 tips bij GGD controle KinderopvangVeelgemaakte fouten bij pedagogisch beleidsplan / Handhaving in de kinderopvang, een stappenplanKinderopvang in de knel.

Logo bmk

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief