Privacy policy2020-12-08T14:53:04+00:00

Privacy Policy

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

December 2017

Deze privacy policy is van toepassing op alle door De Koning Vergouwen Advocaten (hierna: “DKVA”) geëxploiteerde websites, waaronder in ieder geval begrepen www.dekoningvergouwen.nl en www.dkva.nl (hierna gezamenlijk of afzonderlijk aangeduid als de “Website”), alsmede op alle gegevens die door DKVA worden verwerkt in verband met het kunnen uitvoeren van haar dienstverlening.

DKVA eerbiedigt jouw persoonlijke levenssfeer. We kunnen onze bedrijfsvoering niet uitoefenen zonder bepaalde persoonsgegevens van je te verwerken. We achten het dan ook van belang dat de verwerking van jouw persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de bestaande en toekomstige waarborgen voor de bescherming van jouw privacy. Hierin volgen we de bestaande wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens opgenomen in Wet bescherming persoonsgegevens, alsmede de op 25 mei 2018 in werking tredende Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In dit privacy statement wordt uiteengezet welke persoonsgegevens we verwerken, alsmede voor welk doel en op welke wijze dit geschiedt. Bij gebruik van onze Website, ga je akkoord met het gebruik van jouw persoonsgegevens door ons op de wijze zoals uiteengezet in dit privacy statement.

Privacy Policy

Doeleinden verwerking

De persoonsgegevens die we via de Website van je verkrijgen, worden uitsluitend gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • het kunnen aanbieden en verbeteren van de Website;
  • het versturen van nieuwsbrieven en blogs;
  • het versturen van jouw persoonlijke advies op basis van de ingevulde Privacy Proof Scan;
  • het kunnen aanbieden van bepaalde diensten waar je via de Website om verzoekt (bezwaar DNA, gebiedsverbod, leerplicht en Verklaring Omtrent Gedrag);
  • vaststellen van gebruikersstatistieken van de Website, en
  • het voldoen aan wettelijke verplichtingen;

Wij verwerken jouw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden. Behalve als je hiervoor ondubbelzinnig toestemming aan ons hebt verleend en het kenbaar is voor je om welke persoonsgegevens het gaat en voor welk doel deze persoonsgegevens worden verwerkt. We zullen jouw persoonsgegevens niet verwerken op een manier die onverenigbaar is met het doel van de verwerking.

Verzameling van persoonsgegevens door gebruik Website

Als je onze Website bezoekt, worden automatisch enkele technische gegevens verstrekt, namelijk:

  • IP-adres (dat anoniem wordt gemaakt);
  • technische kenmerken zoals de browser die je gebruikt (zoals Chrome, Internet Explorer of Firefox) en de resolutie van je computerscherm en welk apparaat je gebruikt;
  • welke pagina’s je bezoekt op onze Website, en
  • vanaf welke pagina je op onze Website bent gekomen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf persoonsgegevens aan ons te verstrekken door je op te geven voor ontvangst van onze nieuwsbrief/blogs of door jouw persoonlijke advies opgestuurd te krijgen na het doorlopen van de Privacy Proof Scan. In dat geval verwerken we de volgende persoonsgegevens:

  • e-mailadres

Indien je de nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kun je je eenvoudig uitschrijven. We zullen jouw e-mailadres – als je ook geen gebruik maakt van overige diensten – dan verwijderen.

Ook kun je op de Website specifieke formulieren invullen die betrekking hebben op: bezwaar DNA, een gebiedsverbod, leerplicht en een Verklaring Omtrent Gedrag. In dat geval verwerken we de volgende persoonsgegevens van je:

  • NAW;
  • geboortedatum;
  • telefoonnummer, en
  • e-mailadres.

Door deze persoonsgegevens aan ons te verstrekken, verleen je ons toestemming om deze te verwerken.

Cookies

Onze Website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google, en AddThiss, een service om berichten/blogs op de Website via social media te delen, aangeboden door Oracle. Google Analytics en AddThis maken gebruik van analytische cookies. Analytische cookies zijn tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst, waarin bepaalde gegevens worden opgeslagen, bijvoorbeeld de webpagina’s die je bezoekt om zo gebruikersstatistieken vast te stellen. We zorgen ervoor dat het gebruik van cookies op de Website aansluit op de Telecommunicatiewet.

Voor de cookies die Google Analytics en AddThis op de Website plaatsen (ook wel third party cookies genoemd) en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen we naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

Google heeft overigens software beschikbaar gesteld waardoor je de gegevensverzameling door Google Analytics kunt tegenhouden (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Ook kun je het gebruik van alle cookies weigeren door middel van het wijzigingen van de browserinstellingen. In dat geval bestaat de mogelijkheid dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren. Uitleg over het aanpassen van de cookie-instellingen vind je onder ‘Help’ in de meeste browsers.

Beveiliging van jouw gegevens

DKVA draagt – tezamen met haar verwerkers – zorg voor een passende organisatorische en technische beveiliging van haar bestanden waarin jouw persoonsgegevens worden opgeslagen. Op deze wijze stellen wij zeker dat deze gegevens alleen toegankelijk zijn voor personen die daar uit hoofde van hun functie toe bevoegd zijn en dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen.

We verstrekken jouw persoonsgegevens niet aan derden, behalve als dit vereist is volgens de wet. In geen geval worden jouw persoonsgegevens verkocht aan anderen.

Bewaartermijnen

We bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de persoonsgegevens verwerkt zijn. Dit betekent dat uiterlijk 12 maanden nadat je je hebt uitgeschreven voor de nieuwsbrief en/of blog jouw e-mailadres uit onze database zal worden verwijderd. De persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt door het invullen van de formulieren, worden – nu we als gevolg hiervan een zaak voor je in behandeling zullen nemen – vijf tot zeven jaar bewaard. We zijn dit verplicht op grond van de “handleiding archivering op het advocatenkantoor” van de Orde van Advocaten.

Wijzigingen

DKVA behoudt zich het recht voor om op ieder door haar gewenst tijdstip de inhoud van dit privacy statement te wijzigen. Het is daarom verstandig om regelmatig deze privacy policy te lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste versie.

Vragen en recht op inzage en correctie

Indien je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens door DKVA, of indien je inzage wenst in, wijziging of verwijdering wenst van jouw persoonsgegevens, neem dan gerust contact op met ons via telefoonnummer 020 – 676 2500 of e-mail adres mail@dkva.nl. We helpen je dan graag.

De Koning Vergouwen Advocaten

Nieuwste artikelen

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief

Ga naar de bovenkant