Home » Branches » De start-up

De start-up

 

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Nieuwe bedrijvigheid is essentieel voor een concurrerende kenniseconomie. Op het gebied van mobiele apps, logistiek, medische technologie, gaming, industrieel design, milieu en levensmiddelenindustrie vervult Nederland nog altijd de functie van pionier in de wereld. De stad Amsterdam wordt zelfs beschouwd als het centrum van de creatieve industrie. Miljoenenbedragen zijn geïnvesteerd in veelbelovende bedrijven als Wetransfer, Blendle, 3D Hubs, Snappcar, Peerby, The Cloakroom, Fitmo en Zazzy.

De hamvraag bij het starten van een bedrijf is altijd: hoe maak je van een goed idee een succes in een zo kort mogelijke tijd? Het meest praktische antwoord: laat een advocaat naar je plannen kijken. Welke samenwerkingsverbanden ga je als startende onderneming aan? Kies je voor een vennootschap onder firma, of juist voor een bv? Op welke juridische basis ga je samenwerken? Is er een doorwrocht contract tussen initiators, partners, investeerders? Hoe dek je je in tegen de financiële risico’s? Wat is de zeggenschap van beleggers en hoe worden zij in het geval van succes beloond? Hoe zijn de financiële risico’s verdeeld? En heb je je ideeën wel geregistreerd als intellectueel eigendom?

Deze juridische schakel ontbreekt vaak volkomen. Om een teleurstelling voor te zijn vervuld De Koning Vergouwen Advocaten dikwijls de rol van zakelijke mentor. We hebben goede contacten in de start-up-netwerken van Amsterdam. We zijn eenvoudig te benaderen tegen aantrekkelijke tarieven en we denken in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden. Dankzij onze langdurige ervaring met corporate development (wat zoveel betekent als het optuigen van een gezonde bedrijfsstructuur) en inzicht in de diverse businessmodellen die voor een start-up mogelijk aantrekkelijk zijn, kunnen we het ondernemingsproces aanzienlijk versnellen en meer solide maken tegen de vele onzekerheden die de toekomst ongetwijfeld in petto heeft.

Neem bij vragen gerust contact op met Bob Vink, Jan de Koning of één van onze andere specialisten.

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief