Home » Branches » Film & entertainment

Film en
Entertainment

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

De betrokkenheid van De Koning Vergouwen Advocaten bij de filmwereld stamt al uit onze begintijd. Er is in de afgelopen 35+ jaar geen onderdeel binnen deze bedrijfstak onderbelicht gebleven op ons kantoor: van het eerste filmplan, de filmfinanciering tot de productie, de distributie, de digitale projectie, tot het internetvertoningsrecht aan toe.

Juridisch gezien is elke film een ketting van contracten en belangen. Behalve acteurs, cameramensen, romanschrijvers en financiers, zijn er altijd rechthebbenden van merken of muziek- en beeldfragmenten bij betrokken. Als er één recht niet van te voren goed geregeld is, stort de hele productie als een kaartenhuis in elkaar. Om de zaak nog complexer te maken, komt het geregeld voor dat filmprojecten halverwege van producent of land wisselen, waardoor het moeilijk is te achterhalen of alle rechten en aansprakelijkheden juridisch zijn afgedekt.

Kortom, film is een creatief product dat niet zonder juridische ondersteuning kan. De Koning Vergouwen Advocaten biedt die ondersteuning al jaren in de breedste zin van het woord, zowel door het flexibel toepassen van de meest uiteenlopende rechtsgebieden, als door het laveren tussen partijen en belangen die op het eerste oog mijlenver van elkaar verwijderd zijn.

Neem bij vragen gerust contact op met Jan de Koning of één van onze andere specialisten.

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief