Home » Branches » Horeca

Horeca

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

De Koning Vergouwen Advocaten is één van de weinige advocatenkantoren die zich intensief met de bedrijfstak horeca bezighoudt. DKVA heeft hiervoor een gespecialiseerd horecateam (DKVhorecA). Zij weten raad met alle aspecten waarmee de horecaondernemer geconfronteerd wordt. Wij hebben die ondergebracht in vier pijlers. Dat is overzichtelijk.

  • Bestuursrecht: denk aan vergunningen, de Bibob-toets en het Activiteitenbesluit. Ondernemers komen bij ons met vragen over bijvoorbeeld het horecabeleid, de regels voor terrassen, geluidsnormen en handhavingsmaatregelen. Het team heeft goed contact met diverse gemeenten in Nederland, waaronder de gemeente Amsterdam, maar gaat als het moet het gevecht aan.
  • Pand: De locatie en het pand zijn voor de horeca van essentieel belang. Wij helpen ondernemers met vragen over -bijvoorbeeld- de huurovereenkomst, onder(ver)huur en gebreken. Maar we denken ook graag met je mee over het gebruik van het pand, bijvoorbeeld bij een gemengde bestemming.
  • Ondernemingsrecht: Een horecagelegenheid kopen of verkopen? Nieuwe vennoot of aandeelhouder? Nieuwe vestiging openen? Welke fiscale gevolgen heeft dat? Een faillissement voorkomen via de WHOA. De ondernemingsstructuur kan van essentieel belang zijn voor een horecagelegenheid.
  • Op de vloer: daar gebeurt het! DKVA helpt bij alle soorten contracten en aansprakelijkheden. Denk aan contracten met personeel, leveranciers en gasten.

In DKVA’s horecateam (DKVhorecA) zijn specialisten van elke pijler verenigd. Hierdoor kunnen wij de beste bijstand bieden en helpen met een totaaloplossing. Wij helpen de horecaondernemer met alle juridische struikelblokken, zodat de ondernemer zich kan focussen op dat waar hij goed in is: ondernemen! Als het mis dreigt te gaan, intern of extern, helpen wij het conflict op te lossen. Lukt dat niet onderling? Dan gaan we naar de rechter.

DKVA staat in nauw contact met haar horecaondernemers. Afspreken doen we graag bij jou. DKVA heeft daarnaast een uitgebreid netwerk met andere relevante partijen, zoals horeca-makelaars, geluidsbureau ’s, bouwkundigen en belangenverenigingen. Wij weten wat er speelt in de branche en kunnen snel schakelen.

Neem bij vragen contact op met Meena Kashyap, Tim Gijtenbeek of Jan de Koning.

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief