Home » Branches » Notariaat

Notariaat

 

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Het notarisvak gaat niet altijd over rozen. Conflicten kunnen hoog opspelen en een notaris kan worden ingezet als drukmiddel of gemakkelijk doelwit. Belangen zijn veelal groot en moeten zorgvuldig worden behandeld. Wanneer een klacht wordt ingediend tegen een notaris, dan volgt de gang naar de tuchtrechter. De Koning Vergouwen Advocaten is als één van de weinige advocatenkantoren in Nederland gespecialiseerd in het notarieel tuchtrecht.

Zo geven wij regelmatig preventief advies. Advies op de achtergrond bij moeilijke dossiers. Soms krijgt de notaris de schuld, terwijl eigenlijk een conflict bestaat met iemand anders. De notaris wordt dan ingezet als drukmiddel. Omdat het vrij gemakkelijk is een klacht in te dienen tegen een notaris, is de notaris een eenvoudig doelwit. Een notaris moet ook ‘nee’ kunnen zeggen. Op deze punten spelen wij -preventief- een belangrijke rol.

Daarnaast staan wij notarissen bij in klachtzaken die voor de tuchtrechter komen. De klacht kan bijvoorbeeld komen van een ontevreden individu, het bureau financieel toezicht of van de KNB.

Tot slot zijn we goed op de hoogte van de beroepsaansprakelijkheid van notarissen. Dit komt kijken wanneer sprake is van een civiele zaak. Verzekeringsmaatschappijen (van de notaris) kiezen regelmatig voor De Koning Vergouwen Advocaten, omdat wij de notaris reeds bijstonden bij de tuchtrechter. Het komt tevens voor dat een verzekeraar een eigen advocaat toewijst. De Koning Vergouwen Advocaten wordt in dergelijke gevallen direct door de notaris gevraagd om aan te schuiven, om ook zijn/haar persoonlijke belangen te behartigen.

Vragen? Neem dan gerust contact op met  Felix Chorus of één van onze andere specialisten.

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief