Home » Branches » Reclame

Reclame, Marketing en
Communicatieadvies

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Inmiddels is de traditionele vorm van reclame maken via televisie en gedrukte media behoorlijk onder druk komen te staan. Deze bedrijfstak heeft zich de afgelopen jaren dan ook moeten oriënteren op een ander verdienmodel. Moderne toepassingen van promotie, zoals SEO, SEA, Google Ads, cookie-gebruik,  het actief sturen van mond-tot-mondreclame en de inzet van bloggers, vloggers, influencers en sociale media zijn steeds prominenter aanwezig.

Er gaat een mengeling van statistische analyse, sociologie en psychologie aan het creatieve proces vooraf. Dit maakt dat nogal wat beroepsgroepen betrokken zijn bij de marketing van een product of merk, zoals marktonderzoekers, data-analisten, trendwatchers, merkstrategen, copywriters, artdirectors, fotografen, drukkers, webontwikkelaars en consultants.

Vanuit juridisch oogpunt behartigt De Koning Vergouwen Advocaten grofweg twee zaken in deze bedrijfstak. Ten eerste speelt de bescherming van het intellectueel eigendom een belangrijke rol, omdat marketingactiviteiten vaak resulteren in werken die zonder juridische bescherming gekopieerd kunnen worden. Mede dankzij onze decennialange ervaring in de film- en entertainmentindustrie zijn wij in staat complexe auteursrechtelijke processen die bij een creatief-zakelijk product komen kijken, gestructureerd, kritisch en met flair te begeleiden. Juridische zekerheid beschouwen wij immers als het eerste fundament voor het marketingproces.

De tweede reden dat ons kantoor feeling heeft gekregen met deze turbulente bedrijfstak is meer van arbeidsrechtelijke aard. We adviseren met grote regelmaat over het verantwoord en toch projectmatig inzetten van flexibel personeel, hetgeen in de marketingindustrie zeer gangbaar is. Ook begeleiden we veelvuldig gerenommeerde en beursgenoteerde bureaus bij grote ontslagrondes en reorganisaties.

Door de opgebouwde goodwill in de branche treden wij dikwijls op als strateeg voor organisaties werkzaam in reclame, marketing & communicatieadvies. Zo gek is dat eigenlijk niet eens. Hoe bedrijven efficiënter kunnen functioneren zonder hun creativiteit te verliezen, is een vraag waar ook wij in onze brede reorganisatiepraktijk dagelijks mee te maken krijgen. Wij zijn graag klankbord.

De Koning Vergouwen bedient grote marketingbureaus, zoals PublicisSaatchi & Saatchi en Leo Burnett, en Digitas LBi.

Neem bij vragen gerust contact op met Charlotte Koopman, Michiel Vergouwen of één van onze andere specialisten.

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief