Home » Branches » Welzijn

Welzijn

 

 

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Subsidiestromen van welzijnsorganisaties kunnen soms zomaar stoppen. Dit veroorzaakt veel onzekerheid als het gaat om continuïteit en personeelsbeleid. Juridisch gezien bestaan soms ook knelpunten bij de verlangde multidisciplinaire aanpak. De zogenaamde ‘wijkteams’ die rondom gezinnen of ouderen worden georganiseerd, zijn geen rechtspersonen, wat bijvoorbeeld privacyvraagstukken oplevert. Mag een dossier van een cliënt zomaar door meerdere organisaties worden gedeeld? Ook de aansturing van het projectmatig ingehuurd personeel, dat formeel werkzaam is bij verschillende organisaties, is geen sinecure. Daar komt nog eens bij dat gemeentes hoge veiligheidseisen stellen en een strenge verantwoording verwachten van de verleende subsidiestromen.

Wij krijgen ook regelmatig vragen over de eisen voor de zogenaamde ‘good governance’. Er zijn scherpe richtlijnen voor toezicht en medezeggenschap. De (weinig eenduidige) Wet Normering Topinkomens stelt bijvoorbeeld grenzen aan de hoogte van salarissen van bestuurders.

De Koning Vergouwen Advocaten kent zo langzamerhand alle scherpe kantjes van de Welzijnssector. Naast bovengenoemde kwesties adviseren wij Welzijnsorganisaties bij allerlei arbeidsrechtelijke kwesties, overgang van onderneming, overnames en fusies, CAO-beleid, medezeggenschapsstructuren en reorganisaties. Ook vanwege onze kennis van subsidie- en aanbestedingsrecht in de Welzijnssector zijn wij een vertrouwd partner. Voor AVG- en privacy vraagstukken staan wij eveneens klaar.

Inzake de juridisch complexe gebieden verzorgen wij hoog gewaardeerde cursussen in het veld. Denk bijvoorbeeld aan onze cursussen ‘dossieropbouw’, ‘reorganiseren’ en ‘de zieke werknemer’. Daarnaast hebben we een mantelovereenkomst met de werkgeversorganisatie in de welzijnssector: Sociaal Werk Nederland. Dat betekent dat de leden van die organisatie worden doorverwezen naar ons kantoor.

Charlotte Koopman spreekt regelmatig op het personeelsfunctionarissenoverleg (OPOF). Neem voor alle vragen over Welzijn gerust contact met haar op.

Logo Sociaal Werk Nederland

Vragen over deze branche?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief