Home » Wat wij doen » Intellectueel eigendom

Intellectueel eigendom

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Het intellectuele eigendomsrecht, ook wel vaak aangeduid als ‘IE’ of ‘IP’ (intellectual property), is het recht dat gaat over de bescherming van een intellectuele creatie, merk, naam, vormgeving of uitvinding. Een maker, bedenker, ontwerper of uitvinder heeft met een intellectueel eigendomsrecht (IE-recht) een uitsluitend recht om de schepping openbaar te maken, te exploiteren en te verveelvoudigen. In sommige gevallen ontstaat dit exclusieve recht automatisch, door de creatie. In andere gevallen dient het recht eerst aangevraagd en geregistreerd te worden.

Ieder bedrijf, groot of klein, heeft wel eens te maken met het IE-recht. De Koning Vergouwen Advocaten assisteert u graag; bijvoorbeeld bij het registreren van een merk, het uitonderhandelen van een licentieovereenkomst of bij het adviseren of procederen in geval van inbreuk.

Via de balk rechts vind je meer informatie over verschillende deelonderwerpen van het intellectueel eigendomsrecht. Voor blogs over dit onderwerp, klik je hier. Liever direct contact opnemen? Bel gerust +31 (0) 20 676 25 00 of stuur een e-mail naar Menno Loos.

Vragen over Intellectueel eigendom?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief