Home » DKVA Kijktip: film Lazy Duck

DKVA Kijktip: film Lazy Duck

Rechtszaak van kantoorgenoot Bob Vink verfilmd.

lazy duck

Hoe bijzonder! Een rechtszaak van onze kantoorgenoot Bob Vink is verfilmd. Regisseur Walter Stokman heeft een indringende documentaire gemaakt over het verloop van de zaak. De film is vanuit het perspectief van de aangeklaagde, Peter Putker (de cliënt van Bob). Peter werd ervan beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord op hun zeilboot, genaamd de Lazy Duck. Vorige maand was de première op het Filmfestival in Utrecht. In deze blog vind je een (gratis) link naar de film.

Verhaal Lazy Duck
Peter en zijn vrouw waren op een jarenlange wereldreis met hun zeiljacht, Lazy Duck. In Colombia stierf de vrouw aan boord van de boot. Hoe kwam zij te overlijden? De politie in Colombia geloofde Peter niet toen hij vertelde over een roofmoord door piraten, waarbij hij nota bene zelf ook gewond raakte. Peter werd als verdachte aangemerkt. Uiteindelijk werd de moordzaak overgedragen aan het Nederlandse Openbaar Ministerie. Bob Vink stond Peter bij als advocaat. Zoals op de website van 2doc al is te lezen:

“Dit rechtbankdrama laat minutieus zien hoe de rechtsstaat in zijn werk gaat in een zaak waarin de bewijslast op verschillende manieren uitgelegd kan worden. Hoe komt de rechtbank tot een gewogen oordeel?”

Ook kijken?
We zullen het einde van de film nog niet verklappen, maar het is 100% een DKVA-kijktip. Wil je deze true-crime documentaire zien met o.a. het fantastische pleidooi van Bob? Vanaf 13 oktober 2022 kan iedereen deze film gratis online bekijken:

https://www.2doc.nl/documentaires/2022/10/lazy-duck.html.

Laat ons vooral weten hoe je de film vond via mail@dkva.nl.

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief

Door |2022-10-14T07:41:11+00:00oktober 14, 2022|Geen onderdeel van een categorie|Reacties uitgeschakeld voor DKVA Kijktip: film Lazy Duck
Ga naar de bovenkant