Home » Top 5 populairste blogs 2022

Top 5 populairste blogs 2022

Geen corona blogs meer in de top 5.

top 5 2022

We publiceerden dit jaar bijna 70 blogs op onze website. Ieder jaar sluiten wij dan ook graag af met een overzicht van de 5 best gelezen blogs. Wellicht heb je er eentje gemist die zeker de moeite waard is. Anders dan de top 5 van 2021 (bijna geheel corona gerelateerd) is het dit jaar een zeer divers rijtje qua onderwerpen. Lees hier wat de 5 populairste blogs van het afgelopen jaar waren en begin 2023 volledig op de hoogte.

 1. Stiekem gesprek opnemen, mag dat?
  De topper van 2022 ging over de vraag of je als werknemer stiekem een gesprek mag opnemen met jouw werkgever. En mag je als werkgever stiekem een gesprek opnemen als jouw werknemer aan het bellen is met een klant? De technologie maakt dit van vandaag de dag immers erg gemakkelijk. Maar mag het juridisch gezien? Lees in deze blog twee voorbeelden uit de rechtspraak om te kijken hoe dit afliep.
 1. Liegen tijdens een sollicitatie
  De tweede, meest gelezen blog ging over liegen tijdens een sollicitatie. Zijn er dingen die een sollicitant -juridisch gezien- verplicht moet vertellen aan zijn of haar toekomstige werkgever? En welke dingen mag een werkgever wel of niet vragen? In deze blog lees je wat de rechter vindt van leugens op het CV en het verzwijgen van medische perikelen.
 1. Pas op met ‘modern’ functioneringsgesprek
  Populair was ook de blog over de HR-trend om traditionele beoordelingen te vervangen door een ‘modern’ functioneringsgesprek. Hierbij worden niet langer negatieve punten van een werknemer benoemd. De focus wordt gelegd op ontwikkelpunten en werknemers worden aangemoedigd. Vanuit de psychologie en het werkplezier wellicht een mooie ontwikkeling. Juridisch gezien is het minder aan te raden. Lees in deze blog waarom en leer meteen hoe de rechter hierover denkt.
 1. Zakelijke email naar privé-email doorsturen, mag dat?
  Veel mensen waren nieuwsgierig naar deze blog. Wellicht omdat iedereen het wel eens heeft gedaan. Mag je als werknemer met jouw zakelijke email bestanden of informatie doorsturen naar je privé-email? In de rechtspraak wordt hierover regelmatig geprocedeerd. In deze blog zoomen we in op enkele, opmerkelijke uitspraken.
 1. Zijn afspraken op bierviltje juridisch bindend?
  Iedereen wilde het antwoord op deze vraag weten. Soms worden zakelijke ideeën of afspraken in de gauwigheid op een bierviltje geschreven met daarop tevens een handtekening. Is dit bierviltje dan bindend, juridisch gezien? We vonden diverse uitspraken waarin deze vraag door een rechter moest worden beantwoord.

Tot slot
Uiteraard gaan we in 2023 vol enthousiasme door met onze wekelijkse blogs en juridische updates. Sta je nog niet op onze mailinglist en wil je wel automatisch elke dinsdag de nieuwste blog ontvangen? Mail dan gerust jouw emailadres naar mail@dkva.nl o.v.v. ‘toevoegen aan mailinglist’ of kijk rechts onderaan deze pagina.

Bekijk hier het overzicht van 2021.

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief

Door |2022-12-23T10:21:13+00:00december 23, 2022|Anne Camphuijsen, Arbeidsrecht|Reacties uitgeschakeld voor Top 5 populairste blogs 2022
Ga naar de bovenkant