Home » Wat wij doen » Arbeidsrecht » Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

Werkgevers en werknemers kunnen afscheid van elkaar nemen via een zogenoemde vaststellingsovereenkomst (VSO). In een vaststellingsovereenkomst wordt alles rondom het ontslag geregeld, zoals de datum van uitdiensttreding en de hoogte van de transitievergoeding. Ook kunnen afspraken worden gemaakt over de vergoeding van juridische kosten van de werknemer en wat er met het concurrentiebeding gebeurd.

Na ondertekening van zo’n overeenkomst is sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. Het voordeel hiervan is dat een werkgever en werknemer alles onderling kunnen afspreken. Opzegverboden en opzegtermijnen kunnen aan de kant worden geschoven (al kan dit consequenties hebben op het gebied van uitkeringen). Na ondertekening van de VSO heeft een werknemer een bedenktijd van 14 dagen. Zonder enige reden kan de vaststellingsovereenkomst worden teruggedraaid en dan blijft de werknemer in dienst.

Een vaststellingsovereenkomst kan door de werknemer aan het UWV worden getoond bij de aanvraag van een WW-uitkering. In de vaststellingsovereenkomst moet dan wel staan dat de werkgever het initiatief heeft genomen voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Juridisch advies over een vaststellingsovereenkomst is aan te raden. Wij onderhandelen de afgelopen jaren al over duizenden VSO’s en kennen alle vereisten. Vragen over het opstellen van een vaststellingsovereenkomst of over een reeds aangeboden VSO? Neem dan gerust contact op met Charlotte Koopman of Michiel Vergouwen.

Vragen over vaststellingsovereenkomst?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief