Home » Wat wij doen » Arbeidsrecht » Transitievergoeding

Transitievergoeding

Liever direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail ons vandaag nog

De transitievergoeding is een wettelijke ontslagvergoeding. Het uitgangspunt is dat elke werknemer een transitievergoeding krijgt als de werkgever het initiatief neemt de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dit is uitgezonderd voor ontslag op staande voet of ontslag wegens ernstig verwijtbaar handelen. De transitievergoeding bedraagt voor elk jaar dienstverband 1/3 maandsalaris. Het wordt tot op de dag nauwkeurig berekend. In 2021 is het maximum bepaalt op € 84.000,- (dan wel een jaarsalaris als dit hoger is).

Niet in alle gevallen is een transitievergoeding verschuldigd (bijvoorbeeld bij een werknemer met een AOW- gerechtigde leeftijd of in het geval van een faillissement). Op de transitievergoeding mogen onder bepaalde omstandigheden kosten in mindering worden gebracht mits dit is overeengekomen met de werknemer. Voorbeelden hiervan zijn inzetbaarheidskosten (kosten voor niet werkgerelateerde scholing) of transitiekosten (kosten voor outplacement).

Sinds 1 april 2020 geldt de ‘Regeling compensatie transitievergoeding na langdurige arbeidsongeschiktheid’. Op basis van deze regeling kunnen werkgevers voor compensatie in aanmerking komen voor de transitievergoeding die is betaald bij beëindiging wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (slapend dienstverband). Neem bij vragen over transitievergoedingen gerust contact op met Charlotte Koopman of Michiel Vergouwen.

Lees hier meer over dit onderwerp:
Transitievergoeding vanaf 1 januari 2020 stuk lager

Vragen over transitievergoeding?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief