Home » Wie zijn wij » Joris van der Kolk

Joris
van der Kolk

“Focus on the ball.”

Joris van der Kolk

Bijna iedereen in zijn familie is advocaat, notaris of rechter. Vond het zelf moeilijk om te kiezen tussen mariene biologie of rechten. Het werd natuurlijk toch het laatste. Studeerde onder meer in Sydney en Amsterdam en studeerde cum laude af in Utrecht. Zowel privaatrecht als fiscaal recht. Begon zijn carrière in 2009 in de transactiepraktijk bij één van de grote kantoren op de Zuidas. Koos in 2019 bewust voor De Koning Vergouwen Advocaten.

Een serieuze en gedreven civilist, die geschillen vakkundig beslecht en die ook transacties begeleidt. Tweebenig dus. Houdt zich bij DKVA – onder meer voor diverse family offices – bezig met het procesrecht, het verbintenissenrecht en het ondernemingsrecht. Van procedures tot overnames en bouwprojecten. Grondig en geduldig. Werkte voorheen ook voor Greenpeace. Interesse in collectieve acties en procederen in het algemeen belang. Het recht gebruiken als middel voor een groter doel, zoals het klimaat. De uitspraken in de Urgenda-zaak en de civiele klimaatzaak tegen Shell vindt hij prachtig.

Betrouwbaar, rustig en sociaal. Harde werker. Sinds zijn veertiende een fervent duiker en recent zelfs duikinstructeur geworden in Honduras. Gek op het leven onder water. Hard op weg om alle mogelijke duikbrevetten te halen. Dook beroepsmatig verder ook in Samoa, Mozambique en de Filipijnen.

Joris is binnen kantoor hoofd van de sectie Civiel en Ondernemingsrecht. Ook is hij binnen kantoor contactpersoon voor de Pro Bono Club.

Direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail mij vandaag nog

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief