Home » Wie zijn wij » Joris van der Kolk

Joris
van der Kolk

“Op mij kun je rekenen.”

Bijna iedereen in zijn familie is advocaat, jurist of rechter. Vond het zelf moeilijk om te kiezen tussen mariene biologie of rechten. Het werd toch het laatste. Studeerde onder meer in Utrecht, Sydney en Amsterdam. Zowel privaatrecht als fiscaal recht. Begon zijn carrière in 2009 in de transactiepraktijk bij de bekende, grote kantoren op de Zuidas. Koos begin 2019 bewust voor De Koning Vergouwen Advocaten.

Een serieuze en gedreven civilist. Houdt zich bij DKVA onder meer bezig met ondernemingsrecht en verbintenissenrecht. Van overnames en aandeelhouderskwesties tot bouwprojecten. Grondig en geduldig. Werkte voorheen ook voor Greenpeace en het Amsterdamse havenbedrijf. Bekend met het aangrenzende bestuursrecht. Interesse in collectieve acties en procederen in het algemeen belang. Het recht gebruiken als middel voor een groter doel, zoals het klimaat. Rondde tevens de Grotius-opleiding Ruimtelijke ordening & milieu, met succes af.

Betrouwbaar, rustig en sociaal. Sinds zijn veertiende een fervent duiker. Gek op het leven onder water. Hard op weg om alle mogelijke duikbrevetten te halen, hij heeft er al een heleboel. Dook beroepsmatig zelfs in Samoa, Mozambique en de Filipijnen.

Joris is binnen kantoor hoofd van de sectie Civiel en Ondernemingsrecht. Ook is hij binnen kantoor contactpersoon voor de Pro Bono Club.

Direct contact opnemen?

Schroom niet, bel of mail mij vandaag nog

Ontmoet mijn collega’s:

Loading...

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste onze laatste blogs en updates in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief